skip to Main Content

Teamkracht mobiliseren

Kern van dit programma

Het fundament van een krachtig team: teamleden die vanuit hun eigen kracht werken, bereid zijn om elkaar te versterken en die vanuit een bewuste keuze samenwerken aan een heldere, betekenisvolle gezamenlijke koers. Het lijkt eenvoudig en dat blijkt het in de praktijk meestal niet te zijn. In dit programma leer je als groep (team of organisatie) om jezelf als een eenheid te organiseren. Daartoe eerst het fundament te herijken, een aantrekkelijke en verbindende grote lijn uit te zetten en hierop met elkaar energie te mobiliseren. Samenwerken 3.0. 

Waarom? Geen enkele eenheid (relatie, team, organisatie) kan excelleren wanneer de afzonderlijke leden zich naar een zekere ‘middelmaat’ gedragen. Het gaat er juist om de aanwezige verschillen uit te vergroten en om de kracht die daaruit voort vloeit te richten op de gezamenlijke doelen. Structuren dienen slechts om dit te faciliteren. Aan de hand van een aantal eenvoudige modellen bouw je met elkaar het team opnieuw op vanaf een stevig fundament. Krachtig, wendbaar, energiek, betekenisvol en vooral samen met elkaar. 

Voor wie?

Voor (management)teams, organisaties, netwerken en groepen die willen leren om als een krachtige eenheid te werken. Verschillend van elkaar en krachtig als een geheel. 

Resultaten, o.a.

  • Een bewuste keuze gemaakt: wij zijn een team! Van hieruit samen verder ontwikkelen.
  • De voorwaarden gecreëerd voor resultaatgericht, wendbaar, duurzaam en kwaliteitsgericht kunnen werken (high performance).
  • Krachten gebundeld, hiervan bewust en gemeenschapszin ‘aangezet’ door een aantrekkelijke gezamenlijke koers waaraan talenten willen bijdragen, uit eigen keuze. 
  • Openheid m.b.t. het commitment naar elkaar en het gezamenlijke doel. 
  • Een met elkaar gedragen ontwikkelstrategie die in lijn is met de zakelijk te realiseren doelen. 
  • Aanspreekbaarheid naar elkaar op basis van gedeelde ervaringen en gedeelde waarden en dit waardevrij met elkaar kunnen uitwisselen (feedback geven, ontvangen en verwerken).
  • Als eenheid aantrekkelijk als business partner naar je omgeving. 

Begeleiding

Deze training wordt verzorgd door Peter Hoogeveen (meer over zijn achtergrond) met, afhankelijk van ambitie en programmaduur, een partner-trainer.

Tip

In oktober 2018 is het boek ‘Business aikido’ van Peter Hoogeveen verschenen. Hierin worden 8 krachtige aikidoprincipes uitgewerkt naar praktische waarde voor in het bedrijfs- en organisatieleven. Geïllustreerd met herkenbare voorbeelden uit de praktijk, eenvoudige oefeningen en veel praktische tips.

Praktische informatie

Aanbiedingsvorm: Incompany programma (maatwerk)

Duur: 2 dagen en 1 terugkomdag waarin we specifiek de verankering benadrukken.

Aantal deelnemers: maximaal 20

Locatie: In overleg

Meer informatie: Peter Hoogeveen (06-41118827) of via ons contactformulier

Data en investering

Dit programma wordt alleen incompany verzorgd. Contact ons voor meer informatie.

Top