skip to Main Content

Stress down, performance up

Kern van de training

In deze training leer je op de eerste plaats je eigen stresstriggers herkennen. Van hieruit leer je hoe je stress effectief kan minimaliseren en hoe je ruimte kan scheppen in de dynamische hectiek die onze samenleving kenmerkt. Fysiek en mentaal ontspannen, werken vanuit je cirkel van invloed en aandacht vormen hierbij belangrijke elementen.

Hiermee heb je ook de basis gelegd om vol te gaan voor wat jij belangrijk vindt. Wij zijn geneigd om ons in te houden uit angst voor het commentaar van anderen. Dat is als gas geven met de handrem nog aangetrokken. Wij laten ons niet zien en daarna voelen wij ons niet gezien. Je ontdekt waar jij jezelf inhoudt en hoe je je rem kunt vrijzetten zodat je kan excelleren.

Waarom? In onze rationeel georiënteerde samenleving zijn wij veel vaker uit balans dan dat wij ons beseffen. Wij voelen dit als stress, ervaren onze stakeholders als lastig en het werkt als een rem op onze prestaties. En dat boven op een toch al zo drukke agenda. Door je eigen patronen te onderzoeken, met elkaar, in beweging en met aikido als metafoor leer je hoe het allemaal een stuk gemakkelijker kan .. en leuker. Er wordt ruim aandacht besteed aan de transfer naar ieders eigen praktijk.

Voor wie?

Voor leiders en professionals in business, HRM professionals, projectleiders en programmamanagers die voor zichzelf en voor hun organisatie een verschil willen maken, voorbij de waan-van-de-dag zaken.

Resultaten, o.a.

  • Je herkent je stresstriggers en contraproductieve interactiepatronen en weet hierop te corrigeren, direct in het moment.
  • Je bent zelfbewuster, weet waar je voor staat en kunt daarvoor blijven staan, zelfs onder druk. Je geloof in eigen kunnen is versterkt.
  • Je kunt ontspannen, weet houvast te vinden in jezelf en bent daarmee minder afhankelijk van factoren die buiten jezelf liggen.
  • Je kunt grenzen aangeven op een voor anderen acceptabele manier.
  • Een energieke basishouding en meer impact zonder hiervoor hard te hoeven werken
  • Effectief in contact en communicatie. Je kunt helder verwoorden wat voor jou belangrijk is en open luisteren zonder dit direct persoonlijk op te vatten.
  • Je hebt minder last van stress, minder twijfels, minder omslachtigheden en bent veel effectiever.

Begeleiding

Deze training wordt verzorgd door Peter Hoogeveen (lees hier meer over zijn achtergrond)

Tip

Lees ook onze blog ‘grip op werkstress; herken deze 3 fasen’

 

Praktische informatie

Aantal dagdelen: 4

Duur: 2 hele dagen

Aantal deelnemers: maximaal 16

Locatie: Amersfoort

Meer informatie: Peter Hoogeveen (06-41118827) of via ons contactformulier

Data en investering

Data: zie agenda.

Tijden: Ontvangst vanaf 09.00 uur. Programma van 09.30-17.30 uur.

Investering: € 695,- per persoon. Dit is exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, fruit, een cerfiticaat en gebruik van materialen.

Top