skip to Main Content

‘Het gaat niet om het uitschakelen van tegenstanders, maar om het inschakelen van medestanders. Dat vraagt een totaal andere intentie.’

Peter Hoogeveen als spreker

Peter Hoogeveen combineert ruim 25 jaar ervaring in Japanse krijgskunsten, waarvan aikido in het bijzonder, met ruim 25 jaar ervaring in HR- en organisatieontwikkeling. Hij is eigenaar van KIWORKX waarmee hij organisaties en leiders in organisaties helpt met ontwikkelvragen. Dat doet hij bij voorkeur ‘samen in beweging’ want, zo luidt een van zijn lijfspreuken, ‘je leert elkaar beter kennen door een uur spelen dan door een jaar lang converseren’ (geleend van Plato). Naast spreker werkt hij ook als trainer, business coach en consultant.

Na wat hij zelf noemt een ‘speelse middelbare schooltijd’ startte hij zijn loopbaan bij de Koninklijke Marechaussee. Vervolgens studeerde hij Human Resources Management en Bedrijfskunde en volgde een hele batterij aan trainingen in persoonlijke effectiviteit, leiderschap en communicatie. Doordat aikidocarrière zich tegelijk ontwikkelde met zijn carrière in het bedrijfsleven ontdekte hij dat in beide op het eerste gezicht totaal verschillende werelden onderliggende exact dezelfde principes werkzaam zijn. Dat maakte hij onderwerp van studie wat bijzondere inzichten en treffende verhalen opleverde.

Hier schreef hij een boek over; ‘Business aikido’ dat onlangs werd gewaardeerd met een shortlistnominatie voor managementboek van het jaar 2019. Volgens de vakjury dus een van de 5 beste managementboeken van het afgelopen jaar. In zijn boek werkt hij 8 krachtige principes uit die hij illustreert met herkenbare organisatieverhalen en eenvoudige oefeningen. Enkele daarvan laat hij bij gelegenheid terugkomen in zijn keynotes met als gevolg dat zijn gehoor niet langer op het puntje van de stoel zit … maar daar van af komt. In beweging om samen met buurman- of vrouw iets te proeven van die krachtige principes.

Thema’s waarin hij goed thuis is en die hij vanuit zijn bijzondere invalshoek goed kan belichten zijn leiderschap, omgaan met veranderingen, omgaan met stress en weerstand, wendbaarheid (agility) en weerbaarheid.

Peter Hoogeveen neemt de zaal mee in een inspirerend en raak verhaal en voegt daar de beleving aan toe. Hij spreekt vol passie, nodigt uit, confronteert zacht, toont zich open en kwetsbaar maar tegelijk ook zeer deskundig op zijn terrein. Hij staat garant voor een keynote waarover wordt nagepraat.

Top