skip to Main Content

Business aikido Boo(s)tcamp

8 Krachtige principes voor minder stress, betere resultaten en meer werkplezier

Waarom deze boo(s)tcamp?

Jij bent tot veel meer in staat dan je denkt en wij geloven dat jij alles al in huis hebt om te kunnen excelleren. Alleen, in onze moderne, rationele samenleving hebben wij dit niet geleerd. Middelmatigheid is de norm en daarbij werken we slechts met een deel van onze intelligentie; ons ratio. Zo beperken wij onszelf enorm. Dat is zonde, want onze samenleving heeft dringend behoefte aan leiders en professionals die echt een verschil willen én kunnen maken. Het is onze missie en passie om jou bewust te maken van je werkelijke kracht en je te leren hoe je binnen jouw team of organisatie echt veel meer kunt bereiken, niet door harder maar door slimmer te werken. Boost jij mee?

Het probleem

Bij beperken onszelf door alles vooral verstandelijk te benaderen. Zo overvragen we ons ratio (hoofd) en veelal negeren we de signalen van ons lichaam (gevoel), met als gevolg; onbalans. We zijn verdeeld geraakt en verliezen daardoor aan impact en energie. Dit maakt ons vatbaarder voor stress, we voelen ons sneller aangevallen, het smoort onze creativiteit en we zijn zo bezig met ‘overleven’ dat we nauwelijks oog hebben voor anderen. We compenseren onze onbalans vaak met kracht, ook in situaties waarin dat helemaal niet handig of nodig is. Herkenbaar? Niet alleen wij als individu maar ook organisaties verliezen zo aan veranderkracht. Tegelijkertijd vraagt onze omgeving juist meer van dat! Tijd om patronen te doorbreken! De sleutel hiertoe ligt in jou en wij wijzen je de weg.

De uitweg

Tijdens deze boo(s)tcamp leer je op de eerste plaats herkennen waar je in alledaagse situaties je balans onbewust verlies of zelfs weggeeft. Daarnaast leer je hoe je in diezelfde situaties je balans verrassend eenvoudig kunt herstellen. Het geheim ligt in de verbinding van je ratio en je gevoel, je hoofd en je lijf. Wanneer die met elkaar in lijn zijn dan ben je moeiteloos krachtig. Wij begeleiden al 10 jaar teams, organisaties en individuele professionals met het hervinden van hun balans. Want, als dat klopt dan werkt dat door in alles wat daarop volgt. Je stressbeleving verandert. Je ervaart veel meer rust en speelruimte en zelfs onder druk kun je overzicht bewaren. Je behoefte om kracht te zetten valt weg en je kunt zien wat anderen nodig hebben, voorbij hun gedrag. Het gaat niet om het uitschakelen van tegenstanders maar om het inschakelen van medestanders. Dat is een boost waard! Aikido dient hierbij als spiegel en metafoor.

Wat levert het op? O.a.

 • Je leert onbewuste en dagelijks voorkomende stresspatronen herkennen en hierop corrigeren, direct in het moment.
 • In 2 dagen heb je 8 aikidoprincipes onderzocht en de inzichten hieruit vertaald naar je eigen (werk)situatie.
 • Je kunt feedback ontvangen zonder in de verdediging te schieten en geven zonder oordeel.
 • Je hebt leren werken met het 4 stappen aiki-communicatiemodel waarmee je weerstand kunt voorkomen en (werk)relaties kunt versterken.
 • Je staat voor wie je bent en wat je wilt bijdragen met een energieke ‘presence’ en meer impact, zonder hiervoor hard te hoeven werken.
 • Je hebt minder woorden nodig om je boodschap over te brengen, draait minder om de kern heen en bent daarmee veel duidelijker naar je omgeving.
 • Je bent een veel aantrekkelijkere partij om mee samen te werken, authentiek en verbindend.

Voor wie?

Je bent leidinggevende, projectmanager, directeur, programmamanager, consultant, stafspecialist en/of adviseur en je wilt boven jezelf leren uitstijgen, juist door heel dicht bij jezelf te blijven. Net als wij geloof je niet in trucjes maar in duurzame samenwerking vanuit oprechte verbinding met elkaar.

Door wie?

Deze twee dagen worden begeleidt door Peter Hoogeveen en Cahit Olmez. Peter combineert ruim 25 jaar ervaring in HR- en organisatieontwikkeling met ruim 25 jaar ervaring in Japanse krijgskunsten. Zijn boek ‘Business aikido’, dat de basis vormt voor dit programma, ontving recent een eervolle shortlistnominatie voor Managementboek van het jaar 2019. Cahit Olmez combineert ruim 25 jaar ervaring in de trainingswereld met een carrière als professioneel acteur en speelde in diverse TV-, film- en toneelproducties. Doceert in de theaterwereld waarbij hij op meesterlijke wijze zijn ervaring combineert met aikidoprincipes.

Reviews      

‘Peter leert en laat leren, bezielt, deelt en geeft. Business aikido; praktisch, spiritueel en toepasbaar.’  –  Theodor van der Lans, filmmaker

‘Enorme eyeopeners. Ook voor diegenen die zichzelf denken te kennen.’  –  Robert Jacobs, directeur Duke & Jacobs

‘Business aikido biedt een frisse en originele kijk op samenwerken en leidinggeven. Over samen creëren en dicht bij elkaar blijven, gebaseerd op klassieke principes, toegepast in de praktijk van alledag.’  –  Hans Leijtens, Commandant Koninklijke Marechaussee

Samengevat

 • In 2 dagen 8 Krachtige principes onderzocht en vertaald naar je eigen situatie
 • Je herkent onbalans en weet hoe je kunt corrigeren, op ieder moment, in iedere situatie
 • Je hebt ervaren hoe het is om vol in je kracht te staan en kunt anderen daarin meenemen
 • Met 4 eenvoudige stappen weet je weerstand te voorkomen of op te lossen
 • Je kunt relaties verdiepen en versterken, zonder korting te geven op jezelf
 • Je weet hoe je eenheid in teams en organisaties kunt versterken
 • Je staat voor wie je bent en wat je wilt bijdragen, een aantrekkelijke partij!

Regels zijn er in overvloed. Principes zijn er maar weinig. Regels veranderen voortdurend. Principes veranderen nooit.  –  Peter Hoogeveen

Praktische informatie

 • Data: 4 en 5 november 2019
 • Locatie: Amersfoort
 • Aantal deelnemers: maximaal 20
 • Investering: € 775,- p.p. Earlybirdprijs bij aanmelden voor 14 oktober 2019 € 620,- p.p. (prijzen zijn excl. 21% btw)
 • Natuurlijk ontvang je een (als je wilt ondertekend) exemplaar van het boek ‘Business aikido’
 • Begeleiding: Peter Hoogeveen en Cahit Olmez
 • Meer informatie of wil je dit voor jouw team? Bel 06-41118827

Top