KIWORKX Blog Impact

Boost je Impact, door minder te doen

Herken jij dit? Je bent een gedreven business professional, een echte vakspecialist. Goed opgeleid en voldoende ervaringsjaren om te weten hoe jouw discipline het beste bijdraagt aan het succes van jouw organisatie. Bovendien heb je concrete ideeën over hoe het nog beter kan. Maar … op een of andere manier slaag je er maar niet in om gehoor te vinden bij de beslissers in de organisatietop. Het lijkt wel alsof er een andere taal wordt gesproken, alsof jij op het verkeerde spelbord speelt. Frustrerend waardoor het steeds minder voelt als jouw organisatie. Tijd om je impact een boost te geven in 7 stappen.

Impact

Het woord impact heeft verschillende betekenissen, waaronder geraakt worden en draagwijdte. Dit heeft niets te maken met kracht zetten. Ik ken mensen die echt heel hard werken en nauwelijks opvallen. Het gaat er om dat je anderen kunt raken met wie je bent, wat je uitdraagt en dat men dat accepteert en doorgeeft. Het is een paradox maar juist een zachte benadering komt bij anderen veel dieper binnen.

Als jonge HR professional deed ik dit niet altijd handig. Ik was idealistisch, gedreven en zag overal verbeterkansen. Meer dan eens botste ik met bestaande structuren en belangen. Nu liep mijn professionele ontwikkeling gelijk op met mijn ontwikkeling als aikido practitioner, een effectieve Japanse krijgskunst én methode voor zelfontwikkeling. Ik ontdekte dat echte impact van binnenuit komt en hoe ik dit voor mij kon laten werken. Intussen vertaal ik al jaren fundamentele eyeopeners van de mat naar onze westerse business praktijk. Een continue onderzoek dat zeer de moeite waard is, zeker wanneer het gaat om een thema als impact.

Juist omdat business professionals vaak goede ideeën hebben maar niet de formele machtpositie om deze ook daadwerkelijk geaccepteerd te krijgen selecteerde ik 7 stappen uit een veel meer omvattend Business Aikido programma. Doe er je voordeel mee!

‘with a gentle touch you can shake the universe’ 

1. Onbewuste patronen herkennen

Ken je valkuilen. Een eerste belangrijke stap is het niet weggeven van de impact die wij al hebben. Echter, zo gemakkelijk als hier gesteld is dat niet. In interactie met onze omgeving reageren wij onbewust met allerlei vormen van vecht- of vluchtgedrag waarmee wij onze impact juist verkleinen. Vervolgens compenseren wij dit verlies van impact met harder werken. Wees dus bewust van jouw eigen vecht- of vluchtneigingen. Herken je een ‘ja maar …’ of een ‘laat maar even …’ bij jezelf, maak hiervan dan een mentale aantekening en onderzoek of er nog andere manieren zijn om een kwestie in dat moment op te lossen.

2. Fysieke houding

Hou je rug recht, letterlijk. Het aandeel van onze fysieke houding op onze impact op onze omgeving is veel groter dan dat wij ons beseffen. Ik bedoel dan niet een instrumentele benadering zoals het lezen of spiegelen van lichaamstaal of onze houding in het kader van presentatievaardigheden. Een correcte lichaamshouding is ons fundament, een voorwaarde voor vitaal optreden. Ons lichaam geeft de hele dag door signalen. Signalen die wij liever onderdrukken dan dat wij er naar luisteren. Negeer dit dus niet! Voordat je een belangrijk moment aangaat: recht je rug, schouders naar achteren, voeten plat op de grond, je hoofd losjes op je schouders. 

3. Centreren

Doe alles vanuit je centrum. Kun jij je voorstellen dat een orkaan haar kracht verliest zodra het centrum, de kern waar alles omheen beweegt, uiteen valt? Datzelfde geldt voor jou als professional in een dynamische business omgeving. Daarentegen, wanneer jij je bewust bent van je eigen fysieke balanspunt, jouw centrum dat zich midden in je onderbuik bevindt, net boven je zitbotjes dan vertrek je vanuit rust, overzicht en kracht. Alles lijkt zich om jou heen te vormen. Doe dus alles vanuit je centrum: opstaan, lopen, iemand een hand geven, gesprekken voeren, emails verwerken, etc. 

4. Positie

Zorg dat jouw positie ten opzichte van de ander klopt. Om invloed uit te oefenen is jouw positie ten opzichte van anderen een belangrijke factor. Te veel afstand maakt dat je geen invloed kunt uitoefenen, te dichtbij maakt dat je niet vrij kunt bewegen. Een juiste positie is lastig te trainen. Je kunt het alleen leren aanvoelen en dat vraagt om sensitiviteit in contact met anderen. Een aantal vuistregels:

Intensief contact: richt je op de centrale lichaams-as (van kruin tot hielen) van de ander. Registreer wat er gebeurt en doseer voortdurend op gevoel opdat het voor beiden comfortabel is.

Wij-houding: ontwapen de ander door naast hem of haar te gaan staan, letterlijk, waarmee je jouw relationele beschikbaarheid bekrachtigt.

Grenzen aangeven: wanneer een ander te dicht bij jou komt, verander dan je positie een beetje zonder het contact te verbreken. Belangrijk is dat jij de afstand en positie bepaalt.

5. Richting

In alledaagse situaties hebben wij grofweg de keuze uit twee strategieën: er van afbewegen of juist er naar toe. Van een situatie weg bewegen kan tijdelijk effectief zijn, bijvoorbeeld wanneer je jezelf wilt voorbereiden op een confrontatie. Het nadeel is dat de situatie niet oplost en zich opnieuw zal aandienen, vaak op een moment dat het jou niet past. Er naar toe bewegen heeft een totaal andere impact. Je neemt er letterlijk het stuur mee in handen en creëert daarmee een sfeer waarin de ander zich naar jou zal neigen aan te passen. Je kunt dit praktisch maken door wanneer iemand naar jou toe komt je bewust en met je volle aandacht op die ander te richten.  

6. Intentie

Met de stappen 1 tot en met 5 kun je voor jezelf een verschil maken. Echter, wanneer je binnen een groter geheel het verschil wilt maken richt je intentie dan op samen winnen. Parkeer je oordelen en ontmoet de ander oprecht. Zie dit grotere geheel. Wanneer jij de ander laat winnen dan win jij zelf ook. Je krijgt dus wat je zelf geeft. In onze westerse business praktijk gebeurt het maar al te vaak dat wij elkaar gebruiken, louter voor ons eigen doel. Dit heeft niets te maken met samen winnen en vertaalt zich in suboptimale impact en krachtverlies. Aan beide kanten. Begin dus vanuit de intentie om de ander te laten winnen. 

7. Loslaten

Parkeer je verwachtingen. Wij zijn zo doel- en resultaatgericht geworden dat wij in ons handelen voorbij gaan aan wat in het belangrijk is voor onze partners. Zo stellen wij vragen in de verwachting dat die ander ons bevestigt. Wij nodigen anderen uit in de verwachting dat die uitnodiging wordt aangenomen. Hierin ontbreekt de oprechtheid. Het doe afbreuk aan onze relaties en aan onze impact. Wanneer wij de keuzeruimte van onze partners respecteren dan versterkt dat de kwaliteit van het contact. Wanneer die ander vervolgens zelf kiest om met ons in zee te gaan dan is het committent hoog, net als onze impact. Geef de ander dus de ruimte om niet op jouw voorstel in te gaan en accepteer dat.  

Jij versus systemen

Wellicht is het je opgevallen dat ik niet uitweid over de hiërarchische systemen die soms onneembare horden lijken te zijn voor enthousiaste professionals. Hier geldt de wet van de cirkel van invloed zoals wij die kennen van Stephen Covey. Ga uit van wat jij als business professional wél kunt doen. Hoe meer je vertrouwt raakt met deze principes, hoe groter jouw impact en hoe eenvoudiger het wordt. Succes!

In het najaar van 2016 verschijnt een boek over impact vergroten voor business professionals. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. By dealing together, you both can address problems of self-esteem and mutual trust. Once you discover the very best natural remedies, you can once again have full control over your sexual pleasures.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top