KIWORKX Aikido Dojo – Amersfoort

Welkom!

Wil je jezelf effectief leren verdedigen en sportief en gezond bewegen? Dan is aikido wellicht wat voor jou.

Aikido  | 合気道

Aikido is een effectieve Japanse krijgskunst, afgeleid van de zwaardkunst van de samoerai. Kenmerkend is het meebewegen met de kracht en energie van de aanvaller alvorens de aanval over te nemen en te controleren met een worp of klem. Aikido betekent letterlijk ‘de weg van de harmonie’. 

Naast aanval- en verdedigingstechnieken wordt veel aandacht besteed aan een sterk fundament: o.a. soepel vallen en opstaan, correcte lichaamshouding, adembeweging en positie ten opzichte van anderen. Van daaruit kan op een veilige manier mooi en strak aikido worden beoefend. In de lessen wordt gebruik gemaakt van houten oefenwapens: bokken (zwaard), jo (stok) en tanto (mes). Een boeiende ontdekkingstocht waarbij je je weerbaarheid vergroot en tegelijk veel leert over jezelf. 

KIWORKX Dojo

Binnen KIWORKX dojo wordt een sportieve stijl van aikido beoefend: aikikai. Dit is de originele vorm van aikido zoals die wordt uitgedragen door het hoofdkwartier in Japan. Kenmerkend voor onze dojo is de aandacht voor een sterk fundament (houding, ontspanning, positie) en strak uitgevoerde technieken. De lessen worden verzorgd door Peter Hoogeveen.

KIWORKX dojo is tijdelijk on hold. Stuur een email of schrijf je in voor onze nieuwsbrief wanneer je op de hoogte wilt blijven van ontwikkelingen.

Top